matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji w punkcie.
trq:
potrzebuję pomocy z jednym przykładem. jest prosty, ale mam jakąś pustkę.
3
lim x>−2
(x+2)
2
3 wrz 18:27
marek:
nieskonczonosc
3 wrz 18:30
razor:
3
lim
x→2
+
=
=
∞
0
+
3
lim
x→2
−
=
=
∞
0
+
zatem lim
x→2
=
∞
3 wrz 18:30
trq:
dzięki bardzo
3 wrz 18:32