matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
EMPE:
Wykaże, że:
√
9−4
√
5
−
√
6−2
√
5
=−1
3 wrz 16:56
Saizou :
√
9−4
√
5
=
√
(2−
√
5
)
2
=l2−
√
5
l=
√
5
−2
√
6−2
√
5
=
√
(1−
√
5
)
2
=l1−
√
5
l=
√
5
−1
√
5
−2−(
√
5
−1)=
√
5
−2+
√
5
+1=−1
3 wrz 16:59
ZKS:
9 − 4
√
5
= 2
2
+
√
5
2
− 2 * 2 *
√
5
Coś widać? Jakiś wzór?
3 wrz 17:01