| 1 | ||
(4 ln sin tg e−x)' = 4(ln sin tg e−x)' = 4( | ) * (sin tg e−x)' = | |
| sin tg e−x |
| 1 | ||
4( | ) * costge−x * (tg e−x)' = | |
| sin tg e−x |
| 1 | 1 | |||
4( | ) * costge−x * | * (e−x)' = | ||
| sin tg e−x | cos2e−x |
| 1 | 1 | |||
4( | ) * costge−x * | * (e−x) * (−x)' = | ||
| sin tg e−x | cos2e−x |
| 1 | 1 | |||
4( | ) * costge−x * | * (e−x) * (− 1) | ||
| sin tg e−x | cos2e−x |
odkryłem fajny wzór
ab = eblna
| 1 | ||
exlnx * [1 * (lnx) + x * | = exlnx * [lnx + 1] | |
| x |
Taki Jaś Fasola na Święta
Dziadek Mróz brzmi lepiej