aa
Hugo: oblicz pochodnię
y=(
3√lnsin x)
| | 1 | |
y'=(3√lnsin x)' = (lnsin x)1/3)' = |
| (lnsin x)2/3 * (lnsin x)' = |
| | 3 | |
| 1 | | 1 | |
| (lnsin x)2/3 * |
| * (sinx)' = |
| 3 | | sinx | |
| 1 | | 1 | |
| (lnsin x)2/3 * |
| * cosx |
| 3 | | sinx | |
dobrze

1 wrz 20:47
Hugo: Hugo: Jak masz we wzorze (x
n)' = nx
x−n czyli −2/3 a nie 2/3

!
1 wrz 20:49
Hugo: dzięki
1 wrz 20:49
Ajtek:
do −2/3 powinno chyba być, więcej błędów na pierwszy rzut oka nie widzę.
1 wrz 20:50
zombi: Pochodnię ?
1 wrz 20:53
Lukas:
Za dużo Etanolu
1 wrz 20:54
Kacper: Dobrze, że nie mateanol
1 wrz 20:56
daras: Hugo pisze z
Hugo do
Hugo o
Hugo
1 wrz 21:11
Hugo: kolejne

y=e do pierwiastek z 2x+1
(z uwagi na pierwiastek w potędze sb pozwole podlinkować)
http://scr.hu/2pdc/q2yhc
1 wrz 22:01
Hugo: Hugusiu no końcówke jeszcze możesz uprościć

popatrz np:
1 wrz 22:02
Ajtek:
Wygląda okej.
1 wrz 22:03
Dziadek Mróz:
No i Hugo
1 wrz 22:37
Hugo: następne
| | (x+2)2 | | [(x+2)2]'(x+3) − (x+2)2[(x+3)'] | |
y'=( |
| )' = |
| = |
| | x+3 | | (x+3)2 | |
| 2(x+2) * (x+2)' * (x+3) − (x+2)2[(x)'+(3)'] | |
| = |
| (x+3)2 | |
| 2(x+2) * 1 * (x+3) − (x+2)2*1 | | x2+6x+8 | |
| = |
| |
| (x+3)2 | | (x+3)2 | |
aczkolwiek boje sie ze gdzies sie machłem ; ./
1 wrz 23:32
Mila:
No, teraz pięknie i dobrze.
1 wrz 23:40
Hugo: Mila

.. Nielogi, nietrygonometria, niewymierne lecz ! Pochodne <3
troche granice = > teraz pochodne = > potem całki i może macierze
1 wrz 23:47
Mila:
Powodzenia.
1 wrz 23:48
Hugo: Q: A czy ktoś się nie orientuje z SZACHAMI na studiach? Istnieje jako forma wf bądź czy są
jakies rywalizacje ?
1 wrz 23:49
Hugo: dziękuje Milo <3 !
1 wrz 23:49