matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
całka:
∫(e
r
2
*r)dr= jak do takiej calki sie zabrac? probowalem przez czesci ale cos nie idzie
jakby co to jest e do r kwadrat razy r
1 wrz 19:05
całka:
ktos cos?
1 wrz 19:20
całka:
podbijam jeszcze raz
1 wrz 19:30
zombi:
e
r
2
Po prostu
+ C
2
1 wrz 19:48
zombi:
podstawienie t=r
2
1
dt = 2rdr ⇔ rdr =
dt
2
1
1
więc ∫
e
t
dt =
e
t
+ C
2
2
1 wrz 19:54
całka:
ale wstyd, dzieki
1 wrz 19:58