matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowód
arli28:
W trójkącie ABC punkty D i E leżą odpowiednio na bokach AB i AC tak, że AD
B=1:2 oraz AE:EC= 2:1. Udowodnij, że EF:FB = 1:6. F to punkt przecięcia CD i EB.
1 wrz 16:40
arli28:
zamiast śmieszka : DB
1 wrz 16:41