tożsamość trygonometryczna
arli28: udowodnij tożsamość
sin4x + cos4x = (2 − sin22x)/2
31 sie 22:01
Saizou :
L=sin
4x+cos
4x=(sin
2x+cos
2x)
2−2sin
2xcos
2x=
| | 1 | | 1 | | 2−sin22x | |
1− |
| *4sin2xcos2x=1− |
| sin22x= |
| =P |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
31 sie 22:06
jakubs: sin
2(2x)=4sin
2xcos
2x
2sin
4x−4sin
2xcos
2x+2cos
4x=0
...
31 sie 22:06
arli28: dzk. jak piszesz kreskę ułamkową?
31 sie 22:09
31 sie 22:10
Saizou :
| | licznik | |
U {} {}= |
| |
| | mianownik | |
tylko bez przerw i używaj dużego U
31 sie 22:10