matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
:(:
Oblicz a
4
+b
4
, wiedząc że: ab=1 oraz a
2
+b
2
=3.
9 lis 19:41
Aza:
a
4
+b
4
= (a
2
+b
2
)
2
−2a
2
b
2
=(a
2
+b
2
)
2
−2(a*b)
2
= .......dokończ
9 lis 19:44
:(:
dziekiiii
9 lis 19:56