
| √x2+4x+4 | ||
Znowu pomocy to samo polecenie, f(x)= | ||
| 4x+8 |
| 1 | 1 | |||
Według mnie z wykresu ZWf= (0,+∞) ale książka podaje ZWf={− | , | } ![]() | ||
| 4 | 4 |
| |x+2| | 1 | 1 | ||||
f(x)= | , czyli dla x<2 f(x)=− | , a dla x>2 f(x)= | ||||
| 4(x+2) | 4 | 4 |
| √(x+2)2 | ||
f(x)= | ⇔ f(x)=U{|x+2|}{4*(x+2) | |
| 4*(x+2) |
| x+2 | 1 | |||
f(x)= | = | funkcja stała dla x>−2 | ||
| 4*(x+2) | 4 |
| 1 | ||
f(x)=U{−(x+2)}{4*(x+2)]= − | funkcja stała dla x<−2 | |
| 4 |
| 1 | 1 | |||
ZWf={− | , | } | ||
| 4 | 4 |