czy to jest dobrze??
XXX:
czy to jest dobrze

lim
4√x4+1x =lim
|x|x+
1x=−1
x→−∞ x→−∞
9 lis 19:32
....: tak
9 lis 22:21
Nikka: wydaje mi się, że 1
9 lis 22:23
kqeywnrhsuiarNSDFSUTD: nie kurwa jebana mać
9 lis 23:00
Spike: Chwila
9 lis 23:09
Spike: Chwila
9 lis 23:12
Spike: Tak, 1, tylko do sposobu zapisu można się doczepić i za to tutaj byś oberwał/a
9 lis 23:12
Spike: Nie wiem tylko, czy da się pod lim zapisać ładnie x→−
∞, więc opuszczę to. Dopiszesz sobie.
| | 4√x4+1 | | ∞ | |
lim |
| =lim [ |
| ] tzw. postać nieoznaczona, nie trzeba zapisywać, ale |
| | x | | −∞ | |
powinno się.
| | 4√x4+1 | | | | | |
lim |
| =lim |
| =lim |
| |
| | x | | x | | x | |
| 1 | |
| zbiega do 0, skracasz x, ( całe wyrażenie pod pierwiastkiem, nie wiem czemu mi tutaj |
| x4 | |
nie wychodzi tak)
=
4√1=1
9 lis 23:22