matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj zbiór na płaszczyźnie zespolonej:
sib:
Mam pytanie do zadania: Narysuj zbiór na płaszczyźnie zespolonej:
π
3
<arg(iz)<
π
3
2
czy to wygląda tak, że jest to cała I ćwiartka, II ćwiartka bez osi OX oraz część IV ćwiartki ponad prostą y=−x? Proszę o pomoc.
28 sie 15:30
Mila:
π
3
<arg(i)+arg(z)<
π⇔
3
2
π
π
3
π
<
+arg(z)<
π /−
3
2
2
2
−1
π<arg(z)<π
6
π
y=tg(−
π)*x
6
√
3
y=−
x
3
28 sie 17:51