matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
Patryk:
1. 3
x+2
−2*3
x
=63 3
x
*3
2
−2*3
x
=63 3
x
(9−2)=63 3
x
=9 x=2
27 sie 19:13
Mila:
Dobrze.
27 sie 19:17
Patryk:
1
1
(
}
3x+1
+(
)
3x
=12
2
2
1
(
)
3x
=t
2
0,5t+t=12 Mogę tak ?
27 sie 19:25
Janek191:
Tak
27 sie 19:30
Patryk:
t=8
1
1
(
)
3x
=
−3
2
2
3x=−3 x=−1
27 sie 19:35
Patryk:
?
27 sie 20:45
jakubs:
Dobrze
27 sie 20:52