matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka metodą podstawiania
kulka:
Całka − podstawianie Mam zrobić całkę metodą podstawiania i kompletnie nie mam na nia pomysłu... Godzina z głowy a nic nie wyszło...
x
∫
dx
√
2 + 2x
2
27 sie 18:42
john2:
może t =2 + 2x
2
27 sie 18:57
Mila:
1
[2+2x
2
=t
2
, 4xdx=2tdt, xdx=
t dt]
2
dokończysz?
27 sie 19:00
kulka:
Dziekuje
27 sie 19:49
Mila:
27 sie 20:45