| 13 | 9 | 10 | ||||
oblicz: √3(− | pi) + sin | pi + cos | pi | |||
| 6 | 2 | 3 |
| 13 | ||
√3(− | pi) +1 − 0,5 | |
| 6 |
| 13π | π | |||
Wzór redukcyjny, − | to przecież −2π − | |||
| 6 | 6 |
| −13 | 13 | 1 | 1 | √3 | ||||||
√3( | π) = −√3( | π)=−√3(2π+ | π)=−√3( | π) = −√3( | )= | |||||
| 6 | 6 | 6 | 6 | 2 |
| 3 | ||
− | ![]() ![]() | |
| 2 |
| −13 | 9π | 10π | ||||
√3cos( | π)+sin( | )+cos ( | )= | |||
| 6 | 2 | 3 |
| π | π | 4 | ||||
√3*cos(2π+ | )+sin(4π+ | )+cos(2π+ | π)= | |||
| 6 | 2 | 3 |
| √3 | 1 | 3 | 1 | |||||
√3* | +1+cos(π+ | π)= | +1− | =2 | ||||
| 2 | 3 | 2 | 2 |
racja.... parzystość funkcji cosinusa a ja minus przed funkcje ;______; ! Chwała
Ci !