mam takie zadanie z mikroekonomii, może ktoś mi to jasno wytłumaczy bo
sposób rozwiązania mojego profesora jest bezsensowny..
Mamy w jednej gałęzi przemysłu 220 firm, w tym 100 firm o długookresowej krzywej kosztów
| y2 | ||
całkowitych y1=2+ | oraz 120 firm o długookresowej krzywej kosztów całkowitych | |
| 2 |
| y2 | ||
y1= | , nalezy policzyć długookresową krzywą podazy całej gałęzi. | |
| 10 |
| QD | ||
Do tego powinno się chyba zastosowac wzór n= | (QD − popyt, g − produkcja), ale nie | |
| g |