matematykaszkolna.pl
hhppo zombi: FIZYKA: Zbiór zadań + teoria Znacie jakiś ciekawy zbiorek wraz z teorią ? Szukam czegoś z podstawami od razu, bo chcę nadrobić zaległości.
27 sie 01:22
jakubs: Polecany i chwalony przez wielu zestaw 5 tomów Podstawy fizyki Halliday, Resnick, Walker
27 sie 01:33
WueR: zombi, tak wlasciwie to na jaki kierunek sie wybierasz?
27 sie 01:48
zombi: Matematyka, UWr. Fizykę to raczej chciałbym dla siebie bardziej.
27 sie 01:50
zombi: jakubs a tam są zadanka od razu?
27 sie 01:55
jakubs: Tak, są zadanka emotka np. spis treści tomu pierwszego : http://ksiegarnia.pwn.pl/public/pdf/4249.pdf Na chomikach gdzieś na pewno znajdziesz te książki, to możesz sobie sprawdzić jak one wygadają.
27 sie 01:58
zombi: A coś na temat "Feynmana wykłady z fizyki" wiesz?
27 sie 02:01
jakubs: Czytałem kiedyś na forum fizycznym i o ile dobrze pamiętam to może być trudniejszy na początek, choć Ty jesteś mądry, to myślę, że i jego zrozumiesz. Najnowsze wydania Halliday'a są podobno świetne, pisane bardzo prostym językiem i sporo zadań. To są opinie, które kiedyś tam wyczytałem w sieci, osobiście nie miałem do czynienia z żadną z tych pozycji, choć zamierzam się do zakupu właśnie Podstaw fizyki, bo będę studiował na wydziale fizycznym
27 sie 02:07
zombi: Ok, podstawy fizyki już mam to jutro zacznę ogarniać już sobie. Dzieki jakubs
27 sie 02:18
jakubs: emotka Zaczynasz od początku, czy jakieś konkretne działy ?
27 sie 02:19
zombi: Od początku, bo ja z fizyką dużo wspólnego nie mam ale chce to zmienić
27 sie 02:23
jakubs: U mnie podobnie, ale teraz raczej skupiam się na matmie i programowaniu, bo fizykę będę miał dopiero od 2 semestru emotka
27 sie 02:24
zombi: Dobra to powodzenia. Tymczasem ja idę spać, a jutro będziemy lecieć z fizyką. Dobranoc! emotka
27 sie 02:26
jakubs: Dobranoc
27 sie 02:30
27 sie 11:49
Piotr 10: Ja uczyłem się z repetytorium maturzysty fizyka GREG poziom podstawowy i rozszerzony. Polecam, wszytko jest fajnie napisane i przejrzyście.
27 sie 11:51
daras: skoro nie masz zqa wiele wspólnego z fizyką i pewnie dalej mieć nie będziesz, to dzieła Feymanna tylko zakurza się na twojej półce, kiedyś zbierano dzieła Lenina−jeden kumpel kuł całośc za marne grosze ze względu na skórzaną okładkęemotka
27 sie 13:49
daras: zabrakło π emotka
27 sie 13:50
zombi: daras czyli Halliday, Resnick, Walker lepsze na start?
27 sie 14:43
5-latek: zombi co prawda ale w 1995r Wydawnictwo Naukowo Techniczne polecalo 1: Orear J Fizyka t1/2 (dla uczniow LO kierunkow mat.−fiz oraz dla nauczycieli) 2: Jedrzejewski J Kruczek W Kujawski A Zboor zadan z fizyki dla uczniow szkol srednich i kandydatow na studia
27 sie 16:44