matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole koła
karina :
proszę o pomoc
pole koła o obwodzie 18πjest równe
nie daje rady
9 lis 19:25
Aza:
Co nie dajesz rady
?
Ob= 2πr => 2πr= 18π => r= 9 P
k
= πr
2
=............. daj radę i wyznacz to pole.
9 lis 19:28
karina :
dałam rade
Aza
9 lis 19:32
Aza:
No widzisz? .....a tyle tu łez rozlewasz
! aż mi ciekną z komputera
9 lis 19:41