Pomocyy :(
Ola: WAŻNE ,proszę o pomoc.
Naszkicuj wykres funkcji
f(x) = k{x+2 dla x należącego (−nieskończoności, −1)&−x dla x należącego <−1,1>&x−2 dla x
należącego (1,+nieskończoności)}
a) Oblicz miejsca zerowe funkcji f oraz współrzędne punktu wspólnego wykresu funkcji f i osi
OY.
b) Wyznacz algebraicznie zbiór tych argumentów, dla których funkcja f przyjmuje wartości
nieujemne.
c) Oblicz wartość funkcji f dla argumentu 6.
d) Naszkicuj wykres funkcji y = f(x) i na jego podstawie naszkicuj wykres funkcji
g(x) = f(–x); omów własności funkcji y = g(x).
26 sie 23:25