matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.Proszę o pomoc :)
załamany.:
3n +4
Dany jest ciąg an określony wzorem ogólnym an=
. Oblicz granicę ciągu an.
n+1
26 sie 22:49
bezendu:
3n+4
lim
n→
∞
n+1
4
n(3+
)
n
lim
n→
∞
1
n(1+
)
n
lim
n→
∞
=3
26 sie 22:51
jakubs:
np.
1
lim
n→
∞
3+
n+1
lim
n→
∞
3+0=3
26 sie 22:52
Eta:
g=3
26 sie 22:52
załamany.:
1
3
a jak wyznaczyć wyrazy ciągu an które należą do przedziału ( 3
, 3
) ?
8
4
26 sie 22:55
Mila:
Rozwiązać nierówność:
1
3n+4
3
3
<
<3
, n∊N
+
8
n+1
4
26 sie 22:58