matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Własności transformaty Laplace'a
Palau:
Niech funkcja f(t) bedzie oryginałem , a F(s) = L[f(t)] jej obrazem, uzupełnij równośći−własnosci transformaty Laplace’a. L[e
t
f(1/3t)=... L[t
4
f(t)]=... Prosze o wytlumaczenie
26 sie 21:04