matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura
hahahahaxdd:
(√5−√2)
2
+2√15
26 sie 12:38
Janek191:
= 5 − 2
√
10
+ 2 + 2
√
15
= 7 − 2
√
10
+ 2
√
15
26 sie 12:40
bezendu:
z moich informacji wynika, że tam było tak: (
√
5
−
√
3
)
2
+2
√
15
=8−2
√
15
+2
√
15
=8
26 sie 12:42