pochodna
bezendu:
Chcę policzyć cos(316
0) ale nie wiem gdzie robię błąd..
cos316
0
f(x)=cos(x)
f'(x)=−sin(x)
f(300)=0,5
Δ
x=16
0
| √3 | | 4π | | 1 | |
| * |
| + |
| i wychodzi 0,741 w odpowiedziach 0,719... |
| 2 | | 45 | | 2 | |
26 sie 00:09
Godzio:
Dlaczego wziąłeś taki oddalony kąt?
Weź 315o, a nie 300o i powinno Ci wyjść.
26 sie 00:11
bezendu:
OK, zaraz spróbuję jeszcze raz.
26 sie 00:13
bezendu:
f(x)=cos(x)
f'(x)=−sin(x)
Δ
x=1
0=U{π}[180}
| | √2 | | π | | √2 | |
cos315≈ |
| * |
| + |
| |
| | 2 | | 180 | | 2 | |
Dziękuję.
26 sie 00:16
bezendu:
| | √2 | | π | | √2 | |
cos(316o)≈ |
| * |
| + |
| |
| | 2 | | 180 | | 2 | |
26 sie 00:18