wyznacz dziedzinę funkcji f(x)=U{x}{x^2}
Mynia:
9 lis 19:16
Mynia: | | x | |
wyznacz dziedzinę funkcji jeżeli f(x)= |
| |
| | x2 | |
9 lis 19:17
kaz: x≠0
9 lis 19:19
Mynia: dzięki wielkie .ale ja muszę mieć odpowiedz np. x należy do W x >0
9 lis 19:38
Mynia: i jeszcze mam 2 takie zadanka . f(x)= √1−x+√x
9 lis 19:49
Mynia: i jeszcze mam 2 takie zadanka . f(x)= √1−x+√x
9 lis 19:49
Mynia: i jeszcze mam 2 takie zadanka . f(x)= √1−x+√x
9 lis 19:50
Godzio: 1−x≥0 x≥0
x≤1 ∧ x≥0
9 lis 19:58
Mynia: blondynką jestem i nie wiem co do czego. zacznę od początku. wyznacz dziedzinę funkcji f(x)
jeżeli:
| | x | | 1 | |
a) f(x)= |
| b)f(x)=√1−x+√x c) f(x)= |
| .odpowiedź np. Df=x≤0;x∊W z |
| | x2 | | √x2+1 | |
góry dzięki
9 lis 20:09
Agnieszka: | 22*63+26 | | 24*3*23+26 | | 22+26 | |
| = |
| = |
| = |
| 24+63 | | 24+3*23 | | 24 | |
| 22+22*22*22 | | 22+22 | |
| = |
| =24=16 czy to jest dobrze zrobione? |
| 22*22 | | 1 | |
9 lis 21:00
ak1: No niestety żle.
| 22*63+26 | | 22*23*33+26 | | 25*33+26 | |
| = |
| = |
| =
|
| 24+63 | | 24+23*33 | | 24+23*33 | |
| 25(33+2) | |
| = nawiasy skracamy
|
| 23(2+33) | |
9 lis 21:54