Przekształcenie TW CARNOTA
Karl: PILNE
Czy mógłby ktoś wyznaczyć (i napisać krok po kroku co robił)
wzór na COS x z tw cosinusów (carnota)
tw carnota b2=a2 + c2 −2*a*c*cosx
gdzie x to kąt między bokami a i c
Z góry dziękuję
25 sie 21:33
25 sie 21:34
25 sie 21:34
Karl: dzięki
25 sie 21:35
Saizou :
b
2=a
2+c
2−2ac*cosx
b
2−a
2−c
2=−2ac*cosx
25 sie 21:35
jakubs: Kurde źle przeczytałem, soory
25 sie 21:36
Eta:
jakubas
Zapatrzyłeś się na "trójkątne laski"
25 sie 21:37
25 sie 22:08
Eta:
Śmiać się,śmiać się
daras ....... śmiech , to zdrowie

Pozdrawiam
25 sie 22:09
jakubs:
25 sie 22:25
Saizou : ooo... przy okazji jest cykl Carnota... w sumie nieliczne coś co lubiłem z fizyki ^^
25 sie 22:27
daras: akurat go nie lubiłem, bo nie umiałem narysować takiego ładnego jaśka
26 sie 17:44