rozwiąż układ równań
cakelock: Rozwiąż algebraicznie i graficznie układ równań
|2x−y|=3
x+2y=1
24 sie 18:43
Kacper: graficznie to rysujesz wykresy

algebraicznie to wyznacz z drugiego "x" i wstaw do pierwszego równania.
24 sie 18:51
cakelock: Ale mam rozpatrywać kiedy moduł jest większy czy mniejszy od zera czy liczyć tak:
2x−y=3 lub 2x−y=−3?
24 sie 18:57
Kacper: można tak i tak
24 sie 19:18
cakelock: Cały czas wychodzi mi sprzeczność...
24 sie 19:45
Kacper: A nie może tak być?
24 sie 19:54
Kacper: Układ ma 2 rozwiązania, pokaż rachunki
24 sie 19:56
grzegorz:
24 sie 20:42