Logarytmy
Karolinka: Log2213+log2163*log2117
Pomocy! Nie rozumiem tej potegi przy log. Nigdzie sie z tym nie spotkalam, mam podniesc do
potegi log? Jak mam to roZwiazac? Ta potega jest zaraz nad 21. Tylko tutaj nie wiem jak
zapisac.
24 sie 15:10
sushi_gg6397228:
log2 x= log x * log x − zwykla potega rozpisana obok
24 sie 15:12
ICSP: log212 3 to inaczej (log21 3)2
24 sie 15:13
Karolinka: To jak mam dalej to rozwiazac?
24 sie 15:15
razor: a jakie jest całe polecenie? obliczyć?
24 sie 15:21
Karolinka: Tak, oblicz wart wyr.
24 sie 15:34
razor: dużo z tym się nie da zrobić, sprawdź czy dobrze przepisałaś
24 sie 15:42
Karolinka: Sorry ostatni skladnik to 7 a nie 17
24 sie 15:55
ICSP: log221 3 + log21 (3 * 21) * log21 7 =
= log221 3 + log213 * log21 7 + log21 7 =
= log21 3 ( log21 3 + log21 7 ) + log21 7 = 1
24 sie 16:03
Karolinka: Dziieeeeki
24 sie 16:09