matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierz
zadanie:
Dla przeksztalcenia T: R
4
→R
4
danego wzorem:
−x−2z−2t
−4y+2z
−2x−2y+t
−2x−2y+x
T(x, y, z, t)=(
,
,
,
)
4
4
4
4
Znajdz wzory przeksztalcen T
1008
i T
2007
. czyli modyfikujac troche ten wzor mam:
1
1
1
1
T(x, y, z, t)=(
x(−1,0,−2,−2)+
y(0,−4,−2,−2)+
z(−2,2,0,0)+
t(−2,0,1,0))
4
4
4
4
czyli macierz m(T)= − 1 0 −2 −2
1
0 −2 2 0
4
−2 −2 0 1 −2 −2 0 0 dobrze?
23 sie 22:02
zadanie:
?
24 sie 00:18
zadanie:
?
24 sie 18:37