matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
Mariusz:
prosze o pomoc w przekształceniu potęgi
3
3
4
= te ułamki zwykłe są potęgami liczby trzy
11
3
4
z góry dziękuje za pomoc
9 lis 18:28
brygada RR:
3
3/4
/ 3
11/4
= 3
3/4−11/4
= 3
−8
/
4
= 3
−2
9 lis 18:43
Mariusz:
dzięki
9 lis 18:57