matematykaszkolna.pl
programowanie Kris: C++ czy C#. Jaki jezyk jest bardziej oplacalny do nauki w dzisiejszych czasach ? Wydaje mi sie ze C# jest bardziej popularny niz C++, co mnie troche martwi bo zaczalem od c++. Co uwazacie ? emotka
23 sie 18:35
awt: Na twoje pytanie najlepsza jest odpowiedz Donalda Knuth'a tu cytat: Języki programowania pojawiają się i odchodzą, lecz algorytmy wytrzymują próbę czasu" Takze nie ma co kierować się popularnością jakiegoś środowiska, którego za chwile moze nie byc.
23 sie 20:56
jakubs: Jak będziesz umiał programować w jednym języku, to nauczenie się innego języka nie powinno sprawić Ci problemu,a jaki język, to zależy do czego będziesz go używał. emotka
23 sie 21:01
Trivial: Naucz się obu i po problemie. Po co się ograniczać. emotka
23 sie 21:09
asdf: C++ tak szybko nie odejdzie − najlepiej zaczac od tego kurs. C# − to podstawa .NETa, ale od tego jezyka nie polecam nauki. Lepszy C++ wedlug mnie.
27 sie 17:54
asdf: lepszy c++ wedlug mnie − na start do nauki, pozniej C# (pluc caly .NET Microsoftu to obszerne narzedzie − programowanie w chmurze, SOAP itd)
27 sie 17:55
b.: C++ to klasyk, a C# to jakaś microsoftowa nisza emotka
27 sie 22:32
Trivial: C++ to język starożytnych, C# jest dużo bardziej współczesny. Mimo wszystko, w specyficznych zastosowaniach (gry, systemy czasu rzeczywistego, symulacje numeryczne, ...) C++ wciąż jest używany.
28 sie 16:20