matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Patrycja:
Pomocy. Nie mogę tego ogarnąć. Chyba mój mózg przestał funkcjonować Iloczyn 6 log
1
2
64 jest równy
23 sie 15:36
jakubs:
https://matematykaszkolna.pl/strona/217.html
1
(
)
x
=64
2
x=−6 6*(−6)=−36
23 sie 15:38
kotek:
1
64=2
6
= 2
−1
2
6
6*log
1/2
2
6
= 6*
log
2
2= ........
−1
23 sie 15:39
Patrycja:
dziekuje
23 sie 15:56