wykaz
5-latek: Znajdz dwie liczby naturalne podzielne przez 24 ktorych suma jest rowna 168
Probuje .
Liczbe podzielna przez 24 mozemy zapisac w postaci 24n
Nastepna liczba by byla zapisana w postaci 48n
wiec 24n+48n=168 wiec 72n=168 i n nie wyjdzie naturalne
22 sie 18:33
Mila:
24n, 24k gdzie n,k∊N
22 sie 18:36
Kacper: nie ma dużo pisania, można na piechotę
22 sie 18:41
5-latek: No to dostane
24n+24k=168
24(n+k)=168
n+k=7
czyli moga to byc pary liczb (1,6) (6,1) (2,5)(5,2) (3,4) (4,3) i bedzie dobrze
Oczywiscie dziekuje
22 sie 18:43
Kacper: cześć
5−latek
22 sie 18:52
5-latek: Czesc
Kacper 
Podziekowalem ale sie nie przywitalem
22 sie 19:17