karty
Kasia: Z tali 52 kart losujemy jednocześnie 13 kart. Oblicz prawdopodobieństwo, że wśród nich:
a) będzie co najmniej jeden as
b) będą trzy damy i dwie dziesiątki
c) będą co najwyżej dwie damy
9 lis 17:34
Kasia: umie to ktoś zrobić?
9 lis 17:52
Aza:
a) A −− co najmniej jeden as
A
' −−− brak asa ( zdarzenie przeciwne)
| | | |
P(A) = 1 −P(A')= 1 − |
| =....... dokończ
|
| | | |
b) B −− trzy damy i dwie dziesiątki
| | IBI | |
P(B)= |
| =.............
|
| | IΩI | |
c)
C −−− co najwyzej dwie damy ,czyli : brak dam lub jedna dama lub dwie damy
dokończ te proste obliczenia ......
9 lis 17:59
Aza:
Pewnie ,że umie
9 lis 18:01
Kasia: Podziękować
9 lis 18:55
Kasia: Podziękować
9 lis 18:55
Justyna: Z tali 52 kart losujemy jednocześnie 13 kart. Oblicz prawdopodobieństwo, że wśród nich:
a) karty bedą tego samego koloru;
b) będzie 13 kierów.
21 sty 20:02
GOKA: D−losujemy 13 kart z 52
A−wylosujemy karty tego samego koloru
B−będzie 13 kierów
21 paź 18:29
delta: Δ
26 lis 22:37