matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
anaaa:
Na rysunku przedstawiono wykres funkcji liniowej opisanej wzorem: prawidłowa odpowiedź to D.
2
3
x + 3
21 sie 22:18
Mila:
1) y=ax+b (−2,0), (0,3)− Punkty należące do wykresu funkcji.⇔ b=3 y=ax+3 0=−2a+3 2a=3
3
a=
2
3
y=
x+3
2
|| sposó równanie odcinkowe:
x
y
+
=1 /*6
−2
3
−3x+2y=6 2y=3x+6
3
y=
x+3
2
21 sie 22:31
anaaa:
dzięki za pomoc
21 sie 22:34
Mila:
21 sie 22:42