układy równań
anaaa:

Wskaż układ równań , którego interpretację geometryczną przedstawiono na rysunku:
odpowiedż prawidłowa to : B. {3x + 2y=6
{x−2y=2
21 sie 22:09
Mila:
Napisz równania odcinkowe prostych i przekształć.
21 sie 22:37
anaaa: (0,2) , (0,2) , (3,0) coś takiego?
21 sie 22:42
Mila:
W jakich punktach przecięte są osie, masz to opisane na rysunku?
Os x
(2,0)
oś y
(0,3)(0,−1) czy inaczej, nie opisałaś osi , jednostki nie są równe.
21 sie 23:12
Eta:
21 sie 23:30
Mila:
Też tak myślę.
Ana teraz napisze równania tych prostych.
21 sie 23:33
Eta:
| | x | | y | |
k : |
| + |
| =1 /*6 ⇒ k : 3x+2y=6 |
| | 2 | | 3 | |
| | x | | y | |
p : |
| − |
| =1 /*2 ⇒p :x−2y=2 |
| | 2 | | 1 | |
21 sie 23:46
anaaa: Dzięki
22 sie 12:45