log
magda: Określ dziedzinę funkcji
f(x)=logx2−1 (x2−2x−3)
9 lis 17:16
magda: jak to zrobić?
9 lis 17:21
magda: pomóżcie
9 lis 17:27
brygada RR: x2 −1>0
(x−1)(x+1)>0
1 −1
x2 − 1 ≠ 1
x2 jest ≠ 2
√2 √−2
x2 −3x=1x−3>0
(x−3)(x+1) >o
3 −1
D= (−∞, −√2) (−{2}) (3, +∞)
9 lis 17:27
Asiczka: Podaj dziedzinę funkcji : h(s) = 3 log(s podniesione do kwadratu − 4)
9 lis 17:33
brygada RR: x2 −3x=1x−3>0 tutaj zamiast = powinien byc plus
a dziedzina to D= (−∞, −√2) (√−2, −1) (3, +∞)
9 lis 17:33
Asiczka: Podaj dziedzinę funkcji : a) h(s) = 3log(s2 − 4),
b) g(x) = 4√1−x2 Proszę o pomoc!
9 lis 17:39
Asiczka: Podaj dziedzinę funkcji : a) h(s) = 3log(s2 − 4),
b) g(x) = 4√1−x2 Proszę o pomoc!
9 lis 17:40
GoeS: 3 log (s2 − 4)
13 lis 19:36