Rozwiąż równania wyznaczając nie wiadomo z:
kamczatka: Rozwiąż równania wyznaczając nie wiadomo z:
|z| + z(z kreską nad z) − z = 3 − 4i
√x2 + y2 + x − yi − (x + yi) = 3 − 4i
√x2 + y2 + x − yi − x − yi = 3 − 4i
√x2 + y2 − 2yi = 3 − 4i
i nie wiem czy dobrze to liczę ? Bo jak teraz podniosę do potęgi to z lewej strony dziwne
liczby będą
21 sie 11:45
Piotr 10: No i teraz przyrównujesz część rzeczywistą z lewej strony z częścią rzeczywistą prawej strony,
a następnie część urojoną.
21 sie 11:47
Kacper: masz mnożenie z*z− ?
21 sie 11:48
kamczatka: nie bardzo rozumiem o co pytasz Kacper, nie mam takiego mnożenia. Zaraz przyrównam część
rzeczywistą z lewej strony z częścią rzeczywistą prawej strony,
a następnie część urojoną.
21 sie 11:49