matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
p
adam:
muszę takie coś obliczyć
√
√
3
−
√
2
*
√
√
3
+
√
2
√
4+2
√
5
*
√
2
√
5
− 4
to będzie U{3−2} w liczniku a co dalej
20 sie 22:31
Mila:
√
√
3
−
√
2
*
√
√
3
+
√
2
=
√
3−2
=
√
1
=1
√
2
√
5
+4
*
√
2
√
5
−4
=
√
(2
√
5
)
2
−4
2
=
√
20−16
=
√
4
=2
1
Wynik:
2
20 sie 22:35
Eta:
(a−b)(a+b)=a
2
−b
2
3−2
=..........
√
20−16
20 sie 22:35
adam:
dzięki Mila, Eta
1
to będzie
2
20 sie 22:37
Eta:
Tak
20 sie 22:44