pochodna
qwerty: obliczyc pochodna
1/[x2(x+1)]
20 sie 21:47
sushi_gg6397228:
wzory znasz ?
20 sie 21:51
Mila:
| −1*(2x(x+1)+x2*1) | |
| = |
| x4*(x+1)2 | |
| | −1*(2x2+2x+x2 | | −1*(3x2+2x) | |
= |
| = |
| =.. dokończ |
| | x4*(x+1)2 | | x4*(x+1)2 | |
20 sie 22:27
qwerty: czyli ze zwyklego wzoru na dzielenie ?
20 sie 22:32
Eta:
| | 1 | | −1 | |
...= − |
| *u' = |
| *(3x2+2x)=........ |
| | u2 | | x4(x+1)2 | |
20 sie 22:39
Mila:
Potraktowałam jak pochodną ilorazu.
20 sie 22:40
Eta:
A ja ......... jako pochodną funkcji złożonej

Miłego wieczoru
Mila
20 sie 22:44
Mila:
Witam miło.

Teraz
qwerty ma wybór.
20 sie 22:59