matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka podwójna, pole powierzchni
Halp:
Obliczyć pole obszaru ograniczonego krzywymi o równaniach: e) y = 1 / [x
2
(x + 1)], y=0, x≥1 Mógłby ktoś jeszcze wytłumaczyć jak narysować ten obszar ? z góry dziękuje za pomoc
20 sie 21:17
Mila:
http://www.math.edu.pl/narzedzia.php?opcja=wykres-funkcji
20 sie 21:56