matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze pomozcie torownanie ja zrobilam ale nie wiem czy poprawnie
bozenna:
−2(3x−4)=3(6−x)−(x−2)
9 lis 16:45
M:
4 maj 19:16
Podstawy Geometrii:
−6x+8=18−3x−x+2 −6x+3x+x=18+2−8 −2x=12 x=−6 No i co tez Tobie tak wyszło?
4 maj 19:54