matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asdf
asdf:
b
|√3 −2| *
= −1
2+√3
20 sie 14:43
J:
I
√
3
− 2I = 2 −
√
3
.... i lecisz...
20 sie 14:46
asdf:
b
(2 −
√
3
) *
=−1
2 +
√
3
(2 −
√
3
)b
2−
√
3
*
= −1
2+
√
3
2−
√
3
(2 −
√
3
)
2
b=−1 b=7−4
√
3
Tylko ze w odpowiedziach pisze ze powinno wyjść −7− 4
√
3
i nie wiem gdzie zrobiłem błąd
20 sie 14:59
Metis:
(2−
√
3
)
2
b=−1 (4−2
√
3
−2
√
3
+3)b=−1 (7−4
√
3
)b=−1 /: (7−4
√
3
)
(7−4
√
3
)b
−1
=
7−4
√
3
7−4
√
3
−1
b=
7−4
√
3
−1
b=
(7−4
√
3)
*(7+4
√
3
)
7+4
√
3
b= −
1
b=−(7+4
√
3
) czyli b=−7−4
√
3
20 sie 16:11