| (1 − 3i)3 | |
| 2 + 2i |
| 1 + 3* (−3i) + 3 * (−3i)2 + (−3i)2 | ||
= | ||
| 2 + 2i |
| 1 − 9i + 18i2 + 9i2 | 1 − 9i − 18 − 9 | −9i − 28 | ||||
= | = | = | ||||
| 2 + 2i2 | 2 + 2i | 2 + 2i |
| 9i − 28 | 2 − 2i | 18i − 18i2 − 56 + 56i2 | ||||
= | * | = | ||||
| 2 + 2i | 2 − 2i | 4 − 4i2 |
| 18i + 18 − 56 + 56i | 74i − 38 | |||
= | = | |||
| 8 | 8 |
| (1−3i)3 | |
= | |
| 2+2i |
| 1−3*3i+3*(3i)2−(3i)3 | ||
= | = | |
| 2+2i |
| 1−9i−27−27*(−i) | ||
= | = | |
| 2+2i |
| −26+18i | −13+9i | |||
= | = | teraz dokończ | ||
| 2*(1+i) | 1+i |