matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
kamczatka:
Oblicz: (3 − 3i)(2 + 8i) = 6 + 24i − 6i − 24i = 6 − 6i czy robię coś źle ?
20 sie 13:57
kamczatka:
dobra już znalazłem błąd
20 sie 13:58
J:
...+ 24i
2
= − 24
20 sie 13:58