Wyznaczyć liczbę dat pomiędzy datami
Młoda: Wyznaczyć liczbę dat pomiędzy datami:
a) 31 lipiec 1999 i 14 luty 2007
b) 31 styczeń 1980 i 31 sierpień 2020
20 sie 12:54
Janek191:
a) Wypisz po ile dni miały lata : 1999, 2000, 2001,2002,2003,2004,2005,2006, 2007
365 dni − rok zwyczajny
366 dni − rok przestępny
Np. 1999 − 365 dni
2000 − 366 , 2004 − 366 ; pozostałe po 365
Oblicz ile jest dni ( dat ) między 31 VII a 31 XII 1999 r n = ....
Oblicz ile jest dni ( dat ) od 1 I do 14 II 2007 r m = .....
Liczymy bez 31 VIII , ale z 31 XII oraz liczymy z 1 I , ale bez 14 II .
Dodaj :
L = n + 366 + 3*265 + 366 + 2* 365 + m
20 sie 14:06
Janek191:
a) Wypisz po ile dni miały lata : 1999, 2000, 2001,2002,2003,2004,2005,2006, 2007
365 dni − rok zwyczajny
366 dni − rok przestępny
Np. 1999 − 365 dni
2000 − 366 , 2004 − 366 ; pozostałe po 365
Oblicz ile jest dni ( dat ) między 31 VII a 31 XII 1999 r n = ....
Oblicz ile jest dni ( dat ) od 1 I do 14 II 2007 r m = .....
Liczymy bez 31 VIII , ale z 31 XII oraz liczymy z 1 I , ale bez 14 II .
Dodaj :
L = n + 366 + 3*265 + 366 + 2* 365 + m
20 sie 14:06
Janek191:
Tam miało być 31 VII , a nie 31 VIII
20 sie 14:12