matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
adam:
3
5
+27
2
3
5
+ (3
3
)
2
3
5
(1+3)
4
x =
=
=
=
9*3
5
9*3
5
9*3
5
9
teraz warunek n−1≤x<n n − liczba nat.
4
x =
9
4
n−1 ≤
n x<n
9
13
4
n ≤
n
< n
9
9
to n = 1 tak
19 sie 23:04
Ajtek:
Nie zadawaj głupich pytań
.
19 sie 23:05
adam:
dzięki, tylko się upewniam,bo tak wcześniej nie rozwiązywałem
19 sie 23:06