Wyznacz granice:
kamczatka: Wyznacz granice:
| | sin2x | | (sinx)2 | |
lim x −− > 0 |
| = lim x −− > 0 |
| = |
| | x | | x | |
i nie wiem jak to dalej rozpisać ?
19 sie 22:22
Ajtek:
Dalej z D'Hospitala?
19 sie 22:24
Eta:
| | sin2x | | sinx | | sinx | |
x→0 |
| *x = |
| * |
| *x=1*1*0=0 |
| | x2 | | x | | x | |
19 sie 22:27
kamczatka: ale w mianowniku nie ma x2
19 sie 22:38
kamczatka: a dobra już wiem a czemu na końcu jest * x a nie * x2 ?
19 sie 22:40
Ajtek:
Pomyśl

.
19 sie 22:42
kamczatka: z mianownikiem się skróciło, dobra dzięki
19 sie 22:44
Ajtek:
19 sie 22:45