potegi
adam: | | 28 − 43 | | 28 − (22)3 | | 28−26 | |
x = |
| = |
| = |
| = |
| | 162+82 | | (24)2 + (23)2 | | 28+26 | |
n−1≤x<n
jak tu obliczyć n...
| | 8 | |
wydaje mi się, że powinno być n = |
| |
| | 5 | |
19 sie 22:17
Ajtek:
Tez tak mi się "wydaje"

.
19 sie 22:20
ICSP: n = 1
19 sie 22:20
Ajtek:
A też fakt

Cześć
ICSP
19 sie 22:22
adam: dzięki
19 sie 22:25
52: n−1≤x<n
rozbijemy to teraz...
n−1≤x ∧ x<n
19 sie 22:29
Ajtek:
I
52 załatwił sprawę.
Cześć
52 
.
19 sie 22:31
19 sie 22:31
52: Witaj Ajtek
19 sie 22:31
adam: mogę napisać w odpowiedzi , że n należy do wyżej wymienionego przez Ciebie przedziału i też
będzie poprawnie? oczywiście wcześniej po przeprowadzeniu rozumowania tak jak to napisałeś
19 sie 22:32
Ajtek:
Właśnie chciałem napisać to, co zrobiła
Eta czyli n∊N
19 sie 22:33
adam:

| | 8 | |
dobra już rozumie, ponadto źle wcześniej napisałem bo n = |
| , a n musi być liczba |
| | 5 | |
naturalną, czyli ICSP dobrze podpowiadał, że musi być równe 1 , tak samo jak 52, Eta
dzięki wam
19 sie 22:40