matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze pomoc z mechaniki
adrian:
Belka jest obciążona parą sił. Znależć oddziaływania w puktach podparcia, jeżeli a=1m, l=3m, F=3kN. Wszystkie siły działają w jednej płaszczyżnie.
19 sie 18:07
Metis:
http://fizyka.pisz.pl/forum/
19 sie 18:32