| dx | dx | 2 | 2x2+1 | ||||||||||||||||||||
∫ | =∫ | = | arctg | +c | |||||||||||||||||||
| x4+x2+1 |
| √3 | √3 |
| 1 | A x + B | C x + D | |||
= | + | ||||
| x4 + x2 + 1 | x2 + 1 + x | x2 + 1 − x |
| 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
A = | B = | C = − | D = | |||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| 1 | 0,5 x + 0,5 | − 0,5 x + 0,5 | |||
= | + | = | |||
| x4 + x2 + 1 | x2 + x + 1 | x2 − x + 1 |
| 14 ( 2x + 1) + 14 | −14(2 x − 1) +14 | |||
= | + | |||
| x2 + x + 1 | x2 − x + 1 |
| (2x + 1) dx | ||
∫ | = ln I x2 + x + 1 I + C1 | |
| x2 + x + 1 |
| (2 x − 1) dx | ||
∫ | = ln I x2 − x + 1 I + C2 | |
| x2 − x + 1 |
| dx | dx | |||
∫ | = ∫ | = | ||
| x2 + x + 1 | ( x + 12)2 + 34 |
| dx | dx | |||
∫ | = ∫ | = | ||
| x2 − x + 1 | ( x − 12)2 + 34 |