naszkicuj wykres
elenaaa: Naszkicuj przykładowy wykres funkcji rosnącej , malejącej oraz stałej określonej w zbiorze : a)
R b) (−3 ; +∞) c) < −4;4>
18 sie 15:18
Hajtowy: żart?
18 sie 15:19
Ja:
18 sie 15:20
bezendu:

1) rosnąca np. y=x+2
18 sie 15:23
Hajtowy:

Przykładowa funkcja stała dla y=1 i x ∊ <−4;4>
18 sie 15:23
bezendu:

2.malejąca np. y=−x+2
18 sie 15:24
bezendu:

3. stała np y=5
18 sie 15:24
Hajtowy: bezendu
b) (−3 ; +
∞)

Jak robisz to już patrz na polecenie
18 sie 15:24
bezendu:
Ja zrobiłem podpunkt a) a teraz wychodzę więc możesz robić ciąg dalszy.
18 sie 15:27
Janek191:

a) Np. funkcje liniowe :
x ∊ ℛ
y = 2 x + 1 − rosnąca ( wykres koloru czerwonego )
y = − x − 3 − malejąca ( wykres koloru niebieskiego )
y = 5 − stała ( wykres koloru zielonego )
b) Obetnij dziedzinę do ( − 3 ; +
∞ )
c) Obetnij dziedzinę do < − 4; 4 >
18 sie 15:28
elenaaa: Te wykresy wszystkie to do punktu a?
18 sie 15:29
Janek191:
Moje − wszystkie do a)
18 sie 15:30
elenaaa: Dzięki za pomoc
18 sie 15:39